Slanina nás v obchodech láká už jen tím, jak vypadá. Proto neváhejte a připravte si z ní tuto rychlou pochoutku.
Ingredience:
6 středních brambor
6 lžic másla
1 stroužek česneku
6 plátků anglické slaniny
6 plátků čedaru
1 kelímek zakysané smetany
4 jarní cibulky nadrobno
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory nakrojte v asi 3mm intervalech, ale nedokrojte.
Postavte je na plech vyložený papírem na pečení. Zářezy potřete česnekem a vložte do nich tenké plátky másla.
Osolte a opepřete, vložte do trouby a pečte asi hodinu. Mezitím vyškvařte slaninu.
Upečené brambory vyndejte z trouby a do několika zářezů vložte rozkrájené plátky sýra.
Posypejte vyškvařenou slaninou a vraťte je do trouby na asi 5 minut. Podávejte se zakysanou smetanou.