Tohle je dokonalý chalupářský pokrm k dobře vychlazenému pivu. Ideální je použít pikantní klobásu, ale stejně tak budou chutnat brambory i s opečenými buřty.
Ingredience: 4 porce
● 600 g brambor vařených ve slupce
● 200 g loupaných rajčat
● 2 stroužky česneku
● sůl, pepř
● 4 vejce
● 2 klobásy
● olej
● bylinky podle chuti
Postup:
Klobásu nakrájejte na plátky spolu s česnekem. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Připravte si pekáček nebo 4 zapékací misky. Vymažte je olejem. Do každé dejte hromádku brambor a přidejte kolečka klobásy.
Loupaná rajčata promíchejte s prolisovanými stroužky česneku, osolte, opepřete a přidejte nasekané bylinky. Přidejte rajčatovou směs a uprostřed vytvořte prohlubeň. Misky dejte do trouby předehřáté na 190 0C.
Pečte asi 15 minut a pak do každé prohlubně vyklepněte vejce. Osolte, opepřete a vraťte do trouby. Pečte, dokud nebude bílek tuhý a žloutek zatáhnutý. Podávejte ihned po vyjmutí z trouby s křupavým pečivem.
Příprava: 40 min
Cena za porci: 30 Kč