Připravte si rychlou a vydatnou večeři, kterou si oblíbí celá vaše rodina.
Ingredience:
4 velké batáty (sladké brambory)
150 g čočky
hrst čerstvé petrželky
1 menší červená cibule
100 ml zakysané smetany
3 lžíce octa
1 lžíce kaparů
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 lžička limetové šťávy
1 lžička třtinového cukru
Postup:
Sladké brambory omyjte, ale neloupejte je. Z jedné strany je podélně nakrojte, osolte je, opepřete, pokapejte trochou olivového oleje a každou zvlášť zabalte do alobalu.
Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Brambory pečte na 190 °C přibližně půl hodiny.
Mezitím si uvařte čočku podle návodu na obalu. Jakmile trochu vychladne, přidejte do ní ocet, nakrájenou cibuli, nasekané kapary a dochuťte ji solí, pepřem, cukrem a trochou limetové šťávy.
Jakmile budou brambory upečené, rozevřete je a lehce vydlabejte. Vnitřek smíchejte s čočkovým salátem. Směsí naplňte brambory a dozdobte zakysanou smetanou, zbytkem limety a bylinkami.