V tomto receptu se snoubí zajímavá kombinace chutí. Výhodou je, že můžete pokaždé použít jiné druhy zeleniny, které máte zrovna po ruce.
Potřebujete:
✿ 1 malou dýni Hokkaido
✿ 2 pastináky
✿ 6 mrkví
✿ 1 celer
✿ 4 batáty
✿ 1 paličku česneku
✿ 2 cibule
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 2 lžičky mleté uzené papriky
✿ 2 lžičky římského kmínu
✿ 1 lžičku kurkumy
✿ špetku skořice
✿ 1 lžičku rozmarýnu
✿ 50 ml medu
✿ 3 lžíce balzamikového octa
✿ sůl, pepř
✿ čerstvé bylinky
1. Zeleninu očistěte a nakrájejte na větší dílky nebo kostky. Ve velké míse promíchejte olej s mletou paprikou, římským kmínem, kurkumou, rozmarýnem, skořicí, medem a balzamikovým octem.
2. Do mísy vložte všechnu zeleninu a vše dobře promíchejte, aby se každý kousek obalil. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj zeleninu v jedné vrstvě, podle chuti osolte a opepřete.
3. Dejte péct do trouby předehřáté na 180° C asi 40 minut za občasného obracení, až bude zelenina měkká. Podávejte posypané sekanými bylinkami jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu.