Jsou křehká a chuťově naprosto bezchybná. Pohostěte své přátele nebo rodinu.
Ingredience:
1 kg vepřových žeber
3 lžíce medu
3 lžíce barbecue omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce pikantního kečupu
2 lžíce worcesterské omáčky
2 stroužky česneku
0,5l plechovka černého piva
máslo
čerstvá bylinka na ozdobu, například pažitka nebo jarní cibulka
Postup:
Nejprve si připravte marinádu. V misce si smíchejte med, barbecue omáčku, dijonskou hořčici, ostrý kečup, worcesterskou omáčku a prolisovaný česnek. Vše dobře promíchejte a nechte aspoň 15 minut odležet při pokojové teplotě.
Nyní žebírka marinádou důkladně potřete. A opět je nechte aspoň 20 minut odpočívat. Připravte si pečicí plech anebo pekáč a lehce ho vytřete máslem. Umístěte do něj žebírka. Otevřete si plechovku s pivem a nechte ji chvilku otevřenou.
Poté celý její obsah vlijte do pekáče. Žebírka už tak nemusíte podlévat vodou. Dejte žebírka péct do trouby na 110 °C. Při takto nízké teplotě pečte žebírka přibližně dvě a půl až tři hodiny.
Tak budou dokonale křehká a uvnitř vláčná a šťavnatá. Žebírka podávejte s čerstvým chlebem anebo bílou francouzskou bagetou a vaší oblíbenou omáčkou.
• Náš tip: Těsně před podáváním žebírka potřete medem. Krásně zkaramelizují.
Wow, to vypadá skvěle. Já miluju vaření a pečení, takže určitě přidám tento recept do mé sbírky. Fotka hotových žebírek by nebyla?
Úžasné! Dlouho jsem hledala recept s černým pivem a tenhle zní jako přesně to, co potřebuji. O víkendu to zkouším, jen doufám, že mi to taky půjde.
Fakt dobrý návod, jsem začínající v kuchyni a tohle chci určitě vyzkoušet. Dík za tip!