Vylepšená klasika, s tradičními ingrediencemi.
Ingredience: 1,5 kg uzené krkovice, 1 mrkev, 1 petržel, sádlo, 1 cibule, hrstička rozinek, miska mandlí, miska sušených švestek, 100 ml slivovice, 150 ml omáčky demi glace, perník, 2 lžíce povidel, sůl, pepř
Postup: Uzenou krkovici mírně podlijeme, přidáme trochu sádla a dáme péct asi tak na 40 až 50 minut. Cibulku nakrájíme najemno, dáme na sádlo z pečené krkovice do hrnce usmažit dozlatova, přidáme rozinky, mandle, sušené švestky a opékáme.
Po chvíli přidáme slivovici a zapálíme. Flambováním necháme vypařit alkohol. Tento základ zalijeme omáčkou demi glace a necháme vařit asi tak 15 minut, přidáme nastrouhaný perník, a pokud máme, tak tak ještě výpek z uzeného masa.
Dochutíme povidly, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme máslovou jíškou, ale ne vždy je to potřeba.