Celerovo-bramborová kaše je plnohodnotnou alternativou té klasické. Celer jí dodá skvělou chuť a lehce oříškový nádech. Hodí se k rybě i jiným masům.
Potřebujete:
✿ 1 tresku (nebo jinou rybu)
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 2 citrony
✿ 3 stroužky česneku
✿ sůl, pepř
✿ koření na ryby
Kaše:
✿ 700 g celeru
✿ 500 g brambor
✿ 2 stroužky česneku
✿ 150 ml pomazánkového másla
✿ 75 g másla
✿ sůl, pepř
1. Olej vetřete do kůže ryby, osolte ji a opepřete. Citrony nakrájejte na čtvrtiny, vložte na dno pekáče a na ně položte rybu. Břišní dutinu vyplňte zbylými kousky citronu, kořením a rozmačkaným česnekem.
2. Pečte při 230 °C asi 30 minut. Zatím připravte kaši. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte na kostky pokrájený celer, brambory a česnek. Vařte 10–12 minut doměkka a slijte.
Celer i brambory vraťte do teplého hrnce a potřeste jím nad velkým plamenem půl minuty, aby se odpařila tekutina.
3. Brambory a celer rozmačkejte a postupně přidávejte pomazánkové máslo a kousky másla. Šťouchejte dohladka. Osolte, opepřete a podávejte s kousky ryby.
Tenhle recept mě oslovil! A ta kaše s celerem místo klasický? No, to zní jako něco, co bych chtěla zkusit. Těším se!
Pečená ryba s neobvyklou celerovo-bramborovou kaší? Skvělý tip! Oceňuji inspiraci k vyzkoušení nových kombinací chutí.
Vypadá to fakt jako zajímavý recept. Celerovou kaši jsem ještě nezkoušela, ale zní to jako super alternativa. Možná to připravím na nedělní oběd.
Hele, tohle vypadá fakt dobře! Jako nikdy by mě nenapadlo, že celer a brambory můžou takhle fungovat. Asi to prostě zkusím o víkendu.
Jsem nadšená z tohoto receptu! Miluju jednoduchá a zdravá jídla. Kombinace celeru a brambor v kaši mě zaujala. Už se nemůžu dočkat, až to doma vyzkouším!
Recept na pečenou rybu s celerovo-bramborovou kaší vypadá opravdu lákavě. Celer dodá kaši příjemný oříškový nádech, což by mohlo vytvořit zajímavou kombinaci chutí. Určitě to brzy vyzkouším!