Suroviny na 4 porce:
1 kg červené řepy
5 velkých stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce octu Balsamico
1 lžíce domácího medu
5 snítek bylinek (tymián, rozmarýn)
mletý černý pepř
podle chuti sůl
Postup:
Červenou řepu očistíme, nakrájíme na osminky nebo větší kusy a nasypeme do mísy.
Přidáme oloupané celé stroužky česneku, olej, balzamikový ocet, med, případně i celé snítky bylinek, osolíme, opepříme a promícháme. Směs nasypeme na větší arch alobalu a dobře ji do něj zabalíme tak, aby z balíčku nemohla unikat pára.
Balíček položíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 90 minut. Řepu podáváme teplou, jako přílohu k masu nebo doplněnou chlebem, nebo studenou, například jako salát.