Ryba se zeleninou je skvělý tip na oběd či večeři. Jako příloha se hodí vařené brambory.
Potřebujete:
✿ 1 pražmu
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 jarní cibulky
✿ hrst petrželky
✿ 1 lžičku nasekaného zázvoru
✿ 1 lžičku skořice
✿ olivový olej
✿ 1 citron
✿ 6 cherry rajčátek
✿ ½ okurky
✿ 1 červenou cibuli
1. Česnek a jarní cibulku nakrájejte nadrobno, smíchejte s olejem, petrželkou, zázvorem a skořicí. Směsí naplňte očištěnou rybu. Citron nakrájejte na plátky a polovinu jich vložte do ryby.
2. Cibuli nakrájejte na kolečka. Na kus alobalu položte část koleček cibule a na ně rybu. Pokapejte olejem a alobal uzavřete. Pečte při 180 °C 15–20 minut.
3. Okurku a rajčátka nakrájejte. Rybu dejte na mísu, obložte ji zeleninou a zbylými plátky citronu.
Recept vypadá skvěle, ale nevim, jestli bych uměla správně připravit pražmu. Asi bych potřebovala pomoc od někoho zkušenějšího!
Pečená pražma je skvělá, ráda s ní experimentuju a tahle kombinace s červenou cibulí a zázvorem mě láká! Určitě vyzkouším.
Tohle zní skvěle! Vždycky jsem chtěla zkusit něco novýho a ta kombinace s pražmou vypadá fakt zajímavě. Skořice tam mě hodně překvapila, ale asi to fakt dodá speciální chuť.