Suroviny:
2 ks pražmy
10 ks cherry rajčat
100 ml suchého bílého vína
1 ks cibule
1 bulva fenyklu
3 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
1/2 ks citronu
pár snítek rozmarýnu
sůl a čerstvě namletý pepř
brambory k podávání
Postup:
Cibuli oloupejte a společně s fenyklem pokrájejte na tenké plátky. Rozložte je do zapékací mísy, přidejte cherry rajčata, osolte, opepřete a zalijte vínem
a 2 lžícemi oleje.
Troubu předehřejte na 180 °C. Ryby očistěte, zbavte případných vnitřností, osolte, opepřete, do břišní dutiny vložte plátky citronu a snítky rozmarýnu a ryby položte na zeleninu. Nožem do kůže udělejte pár zářezů a zakápněte je olivovým olejem.
Ryby se zeleninou pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut, až ryba zpevní a zelenina změkne. Podávejte s bramborami, lehce zakápnuté citronovou šťávou a olivovým olejem.