Pražma je velmi chutná ryba s jemným masem. Rafinovanou chuť jí můžete dodat chuť bylinkami. Jako přílohu lze použít i pečenou nebo grilovanou zeleninu.
Ingredience: 4 porce
● 4 pražmy
● sůl, pepř
● 2 lžíce másla
● 1 snítka rozmarýnu
● 4 snítky tymiánu
● 2 citrony
● 600 g brambor
Postup:
Jeden citron nakrájejte na plátky. Ryby osolte, opepřete a pokapejte šťávou z druhého citronu, a to i zevnitř. Do každé ryby vložte snítku tymiánu a pár lístků rozmarýnu. Ryby vyskládejte na plech. Přidejte plátky citronu.
Brambory očistěte, pokrájejte a dejte do mísy. Osolte, opepřete a zakapejte olejem. Pak je rozprostřete na plech k rybám. Na každou rybu dejte plátky másla. Pečte vše společně asi 35 minut.
Příprava: 45 min
Cena za 1 porci: 120 Kč