Suroviny: 2 červené řepy 2 cukety 3 brambory 1 celý česnek 1 cibule 2 – 3 rajčata čerstvý rozmarýn a petržel máslo sůl
Postup: Předem si upečeme červené řepy v alobalu (ideálně s trochou olivového oleje, balzamikové redukce a soli).
Po upečení (50 minut) je oloupeme a nakrájíme na plátky. Řepu předem pečeme proto, aby tolik neobarvila ostatní zeleninu.
Nakrájíme cibuli, brambory, rajčata a obě cukety, palici česneku překrojíme napůl (stroužky zesládnou a změknou a po upečení je vymáčkneme k zelenině).
Do zapékací mísy skládáme plátky zeleniny, navrch položíme rozkrojený česnek, pár snítek čerstvého rozmarýnu a pár kousků másla, osolíme a dáme péct pod pokličku na 40 minut při 190 stupních. Zeleninu nepodléváme, nechceme, aby se začala dusit, pustí vlastní šťávu.
Poté odkryjeme, podlijeme asi 60 ml vody a dopékáme asi 20 minut při 180 stupních. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou..