Příjemnou podzimní atmosféru s vůní jablek, medu, ořechů a skořice vykouzlí tento jednoduchý dezert. Podávat ho můžete s kopečkem mascarpone či vanilkové zmrzliny.
Potřebujete:
✿ 4 jablka
✿ 4 lžíce medu
✿ 25 g rozinek nebo sušeného ovoce
✿ 1 lžíci mandlí
✿ 1 lžíci ořechů
✿ 4 lžíce ovesných vloček
✿ 1 pomeranč
✿ špetku skořice
✿ 1 lžíci třtinového cukru
1. V kastrolu zahřejte med, vmíchejte do něj rozinky a vločky, odstavte a nechte asi 2 minuty stát. Pak přimíchejte sekané ořechy a mandle.
2. V misce smíchejte pomerančovou šťávu a strouhanou pomerančovou kůru, skořici a cukr. Jablka seřízněte, vydlabejte jádřince a naplňte je medovou směsí. Celá jablka pokapejte pomerančovou směsí.
3. Jablka rozložte do zapékací misky, přiklopte vršky a za občasného přelévání šťávou je pečte v troubě při 160 °C. asi 40 minut doměkka.
Technologie stranou, tohle je prostě skvělý nápad na dezert! Těsto se medovými jablky a ořechy nemůže zklamat. Dík za inspiraci!
To zní úžasně! Pečená jablka s medem jsou skvělou volbou pro podzimní večer s rodinou. Už se těším, až to doma vyzkouším.