Připravit skutečně šťavnatou panenku není nic jednoduchého. Máme na to však vlastní trik.
Ingredience:
1 ks vepřové panenky
4 lžíce čerstvě mletého pepře
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
hrubá sůl
Postup:
Panenku ze všech stran potřete olejem a pořádně nasolte a opepřete. Pepř by měl na kůži vytvořit souvislou vrstvu. Vůbec se toho nebojte.
Rozehřejte si troubu na 180 °C. Dejte na pánev kousek másla a panenku ze všech stran zprudka orestujte, aby se zatáhla a nepustila šťávu.
Plech vyložte pečicím papírem rozprostřete na něj alobal. Panenku přendejte na alobal, celou ji do něj zabalte a dejte ji na deset minut péct do trouby.
Panenku vyndejte z trouby a nechte ji pět minut odpočívat. Rozkrájejte ji na silnější plátky a podávejte třeba s bramborami.
Náš tip:
Připravte si chutný dresink ze zakysané smetany, citronové šťávy, česneku, soli a pepře.