Šťavnaté masíčko zachutná dospělým i dětem.
Ingredience:
1 velká vepřová panenka
4 lžíce olivového oleje
1 plechovka sterilované kukuřice
1 větší bílá či žlutá cibule
150 g slaniny
sůl, pepř
2 polévkové lžíce medu
čerstvá bazalka nebo petrželka na dozdobení
Postup:
Nejprve panenku očistěte a pak ji bohatě nasolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Rozpalte si pánev a přidejte na ni čtyři lžíce oleje.
Panenku opečte ze všech stran, ale jen tak, aby se zatáhla. Postačí minuta z každé strany.
Mezitím si rozehřejte troubu na 190 °C a plech si vyložte pečicím papírem. Panenku zabalte do alobalu a dejte ji péct do trouby zhruba na 12 minut.
Mezitím si v kastrůlku osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu. Jakmile pustí trochu výpeku, přidejte cibuli a počkejte, dokud krásně nezesklovatí.
Dále do kastrůlku přidejte med a vyčkejte pět minut, dokud nezkaramelizuje. Nakonec přidejte kukuřici a osolte a opepřete. Panenku podávejte s omáčkou a dozdobte čerstvými bylinkami.