Výborná a přitom zdravá pochoutka v podobě pečených mrkví s originálním pestem z mrkvové natě a kešu oříšků, které jim dodá skvělou chuť.
Potřebujete:
✿ 1 hrst kešu oříšků
✿ 2 svazky mrkve s natí
✿ 150 ml olivového oleje
✿ 2 lžičku římského kmínu
✿ 100 g sýru feta nebo mozzarelly
✿ sůl, pepř
1. Oříšky předem namočte asi na 30 minut do vody. Vodu slijte, ořechy propláchněte, rozmixujte je nahrubo a zatím ponechte v mixéru.
Mrkve očistěte, v míse je zalijte cca 50 ml olivového oleje, přidejte římský kmín a sůl a promíchejte, aby se mrkev důkladně obalila.
2. Mrkve naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby při 180 °C asi na 20 minut. Mezitím připravte pesto. Polovinu mrkvové natě dobře opláchněte a osušte, nasekejte nahrubo, případně zbavte silných stonků.
3. Nať přidejte do mixéru k ořechům, zalijte asi 100 ml olivového oleje, přidejte sůl a pepř a vše rozmixujte. Podle potřeby přidejte olej nebo trochu natě, případně dochuťte. Na upečenou mrkev nadrobte sýr a podávejte s pestem a opečenou bagetou.
Recept mě opravdu zaujal! Kombinace pečené mrkve s pestem z natě a kešu oříšků zní skvěle a určitě to vyzkouším během víkendu. Jsem moc ráda, že se čím dál víc zaměřujeme na využití celé mrkve, včetně natě.
Ta pečená mrkev s pestem vypadá fakt moc dobře! Určitě to vyzkouším, až budu mít čas. Mám ráda jednoduché recepty, které jsou zároveň zdravé a chutné.