Krůta je jako stvořená pro slavnostnější příležitosti. V Americe se servíruje nejen na Den díkůvzdání, ale i při dalších významných svátcích.
Suroviny:
1 krůta
20 dkg másla
2 lžíce rostlinného oleje
15 dkg anglické slaniny
5 snítek rozmarýnu
2 snítky tymiánu
Postup:
Krůtu omyjte, osušte a prošpikujte menšími špalíčky slaniny.
Potřete ji olejem a dobře osolte. Vložte do ní snítky rozmarýnu, tymiánu a polovinu připraveného másla.
Krůtu přendejte do pekáče, podlijte ji asi 3 dl vody a přidejte zbytek másla.
Pečte zhruba dvě a půl až tři hodiny na 180–190 °C.
Krůtu servírujte s pečenými bramborami nebo pečenou zeleninou, případně s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelím. Na tomto jídle si určitě pochutná celá vaše rodina.
no to vypadá náramně, už se mi sbíhají sliny 😀 musím zkusit, krůtu moc neděláme, ale tohle by mohlo bejt pecka
Článek poskytuje jasný a přehledný recept, který se zdá být ideální na slavnostní večeři. Vyzkouším ho při příštím rodinném setkání. Jsem zvědavá, jak se povede.
Tak tenhle receptik vyzkoušim už příští víkend. Vždycky jsem měla s krůtou docela respekt, ale tohle zní fakt jednoduše. Snad to nějak zvládnu a rodina bude spokojená 🙂