Nejdokonalejší dezert pro milovníky křupavého sněhového cukroví.
Ingredience:
● 4 až 5 bílků
● 220 g jemného krupicového cukru
● 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
● 2 lžičky bílého vinného octa
● 250 ml smetany ke šlehání
● 300 g ovoce (jahody, maliny, borůvky…)
Postup:
Troubu předehřejte na 150 °C. Z bílků ušlehejte sníh. Po částech zašlehávejte cukr tak, aby se ve sněhu rozpustil a hmota byla hladká a bez bublin. Do sněhu s cukrem zašlehejte vinný ocet.
Škrob opatrně prosívejte přes jemné sítko na sníh a po částech ho zapracujte do hmoty. Na plech dejte pečicí papír a ze sněhového těsta na něm navršte hromádku o průměru asi 18 cm.
Hmotu můžete na plech i nastříkat cukrářským sáčkem s širokou řezanou trubičkou. Troubu stáhněte na 120 °C a Pavlovu pečte 80 min. Po dobu pečení troubu neotvírejte!
Pak troubu vypněte, neotvírejte ji a nechte Pavlovu vychladnout. Ze smetany ušlehejte šlehačku a Pavlovu jí ozdobte. Nakonec přidejte celé nebo nakrájené ovoce.
Příprava: 90 min
Cena: 100 Kč
Jsem zvědavá, jestli to zvládnu udělat tak, aby se mi sníh nepropadl! Jinak to vypadá opravdu chutně a jednoduše.
Pavlova je prostě parádní, když chce člověk něco na víkend. Ale chce to ozkoušet, jestli mám doma všechno ovoce, co potřebuju.
Tohle je jeden z mých oblíbených dezertů! Miluju jak je ta Pavlova lehká a křupavá. Určitě to musíte vyzkoušet.
Pavlova s ovocem je fakt luxusní! Zkoušela jsem ji minulý týden a moje rodina se toho nemohla nabažit. Doporučuju všem, co mají rádi sladké dobroty.