Výtečnému mandlovému dortu s máslovo-kávovým krémem nikdo neodolá.
Suroviny
Na těsto – 5 vajec – 150 g cukru – 150 g mletých mandlí – pečicí papír
Na náplň – 2 bílky – 110 g krupicového cukru – 160 g másla – 4 lžíce uvařené silné kávy – mandlové plátky na posypání
Postup
1. Žloutky utřete s cukrem do pěny. Vmíchejte mandle a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem a pečte při 160 ºC dozlatova.
2. Bílky vyšlehejte s cukrem nad horkou vodní lázní. Sníh vmíchejte do změklého másla a nakonec po lžících vmíchejte kávu.
3. Upečený korpus podélně překrojte a namažte ¾ krému. Zbylým krémem potřete dort a posypte jej mandlovými lupínky.