Jídlo jako stvořené pro letní večeři.
Potřebujete:
● 250 g mletého hovězího
● 2 cibule nakrájené na kostičky
● 4 mrkve nakrájené na drobné kostičky
● 2 lžíce worcesteru
● 2 lžíce rajčatového pyré
● 2 kostky hovězího bujónu
● 1 lžičku škrobové moučky
● 900 g brambor
● 3 pastináky nakrájené na kousky
● 100 ml mléka
● sůl
● pepř
Postup:
1. V kastrolu nasucho opečte za stálého míchání hovězí maso. Až se zbarví dohněda, přidejte karotku, cibuli a opékejte pět minut.
2. Do opečeného masa se zeleninou vmíchejte worcester a rajčatové pyré. Bujónové kostky rozdrobte do 400 ml horké vody a přiveďte ji k varu.
Bujón přilijte k masu a vše za občasného míchání duste asi 40 min, dokud šťáva nezhoustne a mrkev nezměkne. Maizenu rozmíchejte ve 2 lžičkách vody, vmíchejte do masové směsi a 1 min povařte.
3. Brambory a pastináky uvařte doměkka. Sceďte je a rozmačkejte se solí, pepřem a horkým mlékem tak, až získáte pyré. Masovou směs rozprostřete do zapékací misky, na povrch dejte pyré, rozprostřete je a ozdobně zbrázděte vidličkou. Zapékejte půl hodiny při 200 °C.