Cizrna zatím moc oblíbená není, když ji ale zakomponujete do rozplývající se paštiky, budete nadšení. Cizrna je bohatá na vlákniny a bílkoviny a napomáhá dobrému trávení.
Superpotraviny: cizrna
Ingredience: 200 g sádla, 1 cibule, 500 g vepřových jater, sůl, pepř, koňak, sladká smetana ke šlehání, 1 stroužek česneku, bylinky, 150 g cizrny, 1 rozšlehané vejce
Postup: Nechte hodinu vařit předem namočenou cizrnu. Rozehřejte sádlo, cibuli nakrájejte a smažte dozlatova. Játra nakrájejte.
Do výpeku z cibule vložte játra a opékejte asi 4 minuty. Poté smíchejte s cibulí a uvařenou cizrnou. Směs rozmixujte.
Přidejte sůl, pepř, koňak, smetanu, rozšlehané vejce, česnek a bylinky. Dejte do formy a do lednice.