Suroviny: 1,5 lžičky práškové želatiny 80 g rybízové džemu 40 g másla 2 stroužky česneku 2 cibulky 2 hrsti šalvějových lístků 8 bobkových listů 600 g kuřecích jater 125 ml portského 350 g studeného másla sůl a pepř opečené kousky chleba
Postup: Práškovou želatinu nasypeme v mističce na 1 lžíci teplé vody a necháme ji 5 minut bobtnat.
Džem dáme do rendlíku, přivedeme k varu a vaříme půl minuty. Sejmeme z ohně, vmícháme želatinu a necháme ji rozpustit. Pak směs necháme 20 minut chladnout a nalijeme na dno lehce vymazané formy teriny o rozměrech 22 x 8 cm a dáme na 1–2 hodiny chladit.
Máslo, česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy dáme do pánve a 2–3 minuty opékáme. Přidáme nasekaná játra a 30 sekund opékáme. Vlijeme portské a povaříme. Ze směsi vyjmeme listy a rozmixujeme ji se studeným máslem, solí a pepřem.
Směs protlačíme přes síto a navrstvíme na rybíz. Po 2 hodinách v chladu vyklepneme z formy a podáváme s toustem..