Králičí paštika je delikátní pochoutka, která je na přípravu jednoduchá a skvěle si na ní pochutnáte.
Potřebujete:
✿ 400 g králičích jater
✿ 3–4 šalotky
✿ 100 ml červeného portského vína
✿ špetku drceného kmínu
✿ špetku muškátového květu
✿ 150 g másla
✿ 1 lžíci oleje
✿ sůl, bílý pepř
1. Játra pokrájejte na větší kousky, opepřete a nechte chvilku odležet. Mezitím oloupejte šalotky a nakrájejte je na plátky.
2. V pánvi rozehřejte olej s plátkem másla a zprudka opečte játra. Asi po 3 minutách je obraťte a 3 minuty opékejte z druhé strany. Přihoďte šalotky, osolte, přisypejte muškátový květ, kmín a restujte.
Když se šalotka začne zabarvovat, přilijte víno a na prudkém plameni nechte odpařit. Odstavte a nechte vychladnout.
3. Obsah pánve přendejte do mixéru a se zbylým máslem rozmixujte. Dochuťte solí a plňte do sklenic. Nechte odležet do druhého dne.
Tohle vypadá skvěle. Určitě se to u nás doma ujme. Takový recept se hnedka líp čte, idealní na víkendový oběd. Díky za nápad!
Wow, tohle musí bejt fakt božský! Králičí paštika. A ta příprava je tak jednoduchá, super! Už se nemůžu dočkat, až to zkusím.
paštika z králičích jater, to zni fakt dobře. Myslím, že by to mohlo být super. musím to zkuzit.
Konečně recept, který vypadá opravdu lákavě a navíc nemusíte trávit hodiny v kuchyni. Už se těším, až ho vyzkouším. Díky za inspiraci!