Tuto pochoutku zvládnete připravit skutečně do pár minut. Nejlépe chutná s vychlazeným proseccem nebo polosuchým bílým vínem.
Ingredience:
1 žlutý meloun
250 g parmské šunky
250 g mini mozzarellových kuliček
hrst čerstvé máty nebo meduňky
kvalitní olivový olej
čerstvě mletá mořská sůl, čerstvě namletý pepř
Postup:
Připravte si dřevěné špejle. Šunku nakrájejte na menší kousky, meloun oloupejte a nakrájejte ho na kostičky. Na každou špejli napíchněte kousek šunky, pak kuličku mozzarely a meloun.
Takto pokračujte, dokud nezaplníte celou špejli. Špízky zakápněte olivovým olejem, osolte je a opepřete.
Náš tip:
Pro lepší chuť můžete špízy pokapat balzamikovým krémem a posypat nasekanými vlašskými ořechy.