Klasické brambůrky vám nechutnají? Nebo jsou na vás tučné? Upečte hostům sýrové krekry.
Ingredience:
190 g hladké mouky
120 gramů nastrouhaného parmazánu anebo sýru typu grana padano
110 g vychlazeného másla
100 g zakysané smetany
½ lžičky pepře
½ lžičky sušeného drceného rozmarýnu
1 lžička soli
Postup:
Mouku smíchejte s parmazánem, solí, rozmarýnem a pepřem. Přidejte máslo a vytvořte drobenku, do níž postupně přidávejte smetanu.
Těsto hněťte tak dlouho, dokud není úplně hladké. Nechte ho dvě hodiny vychladit.
Pak těsto vyválejte a vykrajujte z něj pomocí vánočních vykrajovátek různé tvary. Vyskládejte je na plech.
Troubu si předehřejte na 180 °C. Sušenky pečte přibližně deset minut, pak počkejte, než vychladnou a můžete je servírovat.