Lepší hranolky jste dozajista ještě nikdy nejedli.
Suroviny:
700 g větších brambor
2 hrnky panko strouhanky
1 hrnek nastrouhaného parmazánu
1 lžíce sušeného oregana
sůl, pepř
olej na smažení
3 vejce
čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu
Postup:
Brambory omyjte, případně očistěte a nakrájejte je na větší hranolky. Ve fritéze nebo hlubším hrnci rozpalte rostlinný olej na smažení. Mezitím smíchejte panko strouhanku, nastrouhaný parmazán a oregano.
Přidejte sůl a pepř. V další misce rozšlehejte vejce.
Hranolky nejprve namočte do vajec, pak do připravené sypké směsi. Nyní je můžete usmažit dozlatova.
Hranolky naservírujte na talíř s vaší oblíbenou omáčkou, například kečupem nebo tatarkou, a posypejte je nasekanou bylinkou a případně parmazánem, pokud vám nějaký zbyl.