Můžete je podávat s čerstvou bagetkou nebo klidně i samotné.
Ingredience: na 4 porce
500 g mletého hovězího masa
2 červené papriky
2 žluté papriky
1 cuketa (nemusí být)
1 vejce
1 plátek chleba
100 ml mléka
100 g mozzarelly
máslo
olej
sůl
pepř
petrželka
Postup:
Chléb nakrájejte na malé kostičky a zalijte mlékem. Troubu rozehřejte na 200 °C. U paprik si odřízněte vršek, zbytky poté přidejte do masové směsi, ať je rozumně využijete. Vydlabejte semínka, vyčistěte, opláchněte. Do mísy dejte mleté maso, pečivo, vejce, sůl, pepř a čerstvou petrželku.
Všechno důkladně promíchejte. Přidejte zbytky papriky a cuketu, pokud máte. Na dno každé papriky vložte plátek másla. Naplňte ji masovou směsí a pořádně udusejte, ať je paprika naplněná opravdu celá.
Papriky dejte na plech a vložte do trouby na zhruba 45 min péct. Poté nakrájejte mozzarellu, položte na vršek každé papriky a dejte krátce zpět do trouby zapéct.
Doba přípravy: 75 min
Cena za 1 porci: 40 Kč