Suroviny:
1 ks červené cibule
2 ks červené papriky
1 hrst petrželové nati hladkolisté
3 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
1 špetka pepře mletého
4 vejce
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriky zbavíme semínek a rozkrájíme na malé kousky společně s petrželkou. Ve větší pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a orestujeme cibulku dozlatova.
Přidáme papriky a grilujeme je asi 5 minut, měly by změknout a lehce se opéct. Troubu nastavíme na horní grilování a předehřejeme na 180 °C.
V misce důkladně prošleháme vejce, osolíme je, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku. Vaječnou směs nalijeme pomalu na pánev tak, aby zelenina zůstala rovnoměrně rozprostřená.
Na středním plameni necháme vejce pomalu ztuhnout, nemícháme je. Jakmile jsou okraje hnědé a spodek frittaty opečený, dáme pánev asi na minutu do trouby. Za dvě minuty můžeme s pompou servírovat.