Pappardelle jsou skvělým typem těstovin, po kterých sáhněte, pokud chcete vařit pokrm s omáčkou. Krásně na nich drží a dokážou rozvinout její chuť.
Ingredience:
400 g těstovin pappardelle
200 g čerstvého lososa nakrájeného na větší kousky
hrst čerstvého špenátu
200 ml smetany na vaření
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce másla
šťáva z půlky citronu
čerstvý kopr
sůl, pepř
Postup:
Uvařte pappardelle v osolené vodě, aby byly tak akorát „na skus“.
Na másle osmahněte cibuli, přidejte lososa a krátce orestujte.
Zalijte smetanou, přidejte citronovou šťávu, špenát, sůl a pepř. Nechte lehce prohřát.
Sceďte těstoviny a smíchejte je s omáčkou. Přidejte nasekaný kopr.
Ihned podávejte.
Tohle je přesně ten typ receptu, který si občas ráda udělám, když mám chuť na něco dobrýho. Dík za inspiraci!
To vypadá fakt skvěle! Miluju pappardelle s krémovou omáčkou, určitě to vyzkouším s lososem.