Pappardelle jsou skvělým typem těstovin, po kterých sáhněte, pokud chcete vařit pokrm s omáčkou. Krásně na nich drží a dokážou rozvinout její chuť.
Ingredience:
400 g těstovin pappardelle
200 g čerstvého lososa nakrájeného na větší kousky
hrst čerstvého špenátu
200 ml smetany na vaření
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce másla
šťáva z půlky citronu
čerstvý kopr
sůl, pepř
Postup:
Uvařte pappardelle v osolené vodě, aby byly tak akorát „na skus“.
Na másle osmahněte cibuli, přidejte lososa a krátce orestujte.
Zalijte smetanou, přidejte citronovou šťávu, špenát, sůl a pepř. Nechte lehce prohřát.
Sceďte těstoviny a smíchejte je s omáčkou. Přidejte nasekaný kopr.
Ihned podávejte.
Já to miluju, pappardelle jsou moje oblíbený těstoviny. Určitě ten recept vyzkouším a dám vědět, jak se mi povedlo!
Pappardelle s lososem a smetanou je nádherná kombinace! Už se nemůžu dočkat, až to vyzkouším. Miluji recepty, které jsou jednoduché a chutné zároveň.
Tohle je přesně ten typ receptu, který si občas ráda udělám, když mám chuť na něco dobrýho. Dík za inspiraci!
To vypadá fakt skvěle! Miluju pappardelle s krémovou omáčkou, určitě to vyzkouším s lososem.