Omáčka je jemná, ale přesto v ní ucítíte výraznou chuť nakládaného pepře.
Suroviny:
1 vepřová panenka
250 ml smetany ke šlehání
1–2 hrsti čerstvých hub
3 snítky rozmarýnu
1 polévková lžíce nakládaného pepře
sůl
rostlinný olej na restování
Postup:
Na pánvi rozpalte olivový nebo jiný rostlinný olej. Panenku nakrájejte na slabší špalíčky a nechte ji krátce z obou stran orestovat. Poté ji z pánve vyjměte, výpek na ní ale nechte. Nyní do pánve přidejte na tenké plátky nakrájené houby. Míchejte 2 až 3 minuty.
Do pánve nalijte smetanu ke šlehání, přidejte rozmarýn a podle chuti také sůl. V této fázi přidejte lžíci nakládaného pepře s trochou nálevu. Ten dodá omáčce charakteristickou chuť.
Vraťte do pánve také vepřovou panenku a pod pokličkou duste zhruba 7 až 10 minut. Pokrm dozdobte čerstvým rozmarýnem a můžete podávat. Nejlépe chutná omáčka s rýží nebo pečivem.