Tenounké palačinky můžete podávat plněné sladkým tvarohem, zavařeninou nebo se skořicovým cukrem. Těsto můžete kombinovat s různými druhy mouky. Skvěle chutnají ze špaldové i pohankové.
Ingredience na 4 porce:
Na těsto:
2 hrnky mléka
hladká mouka podle potřeby
2 vejce
1 lžička cukru
špetka soli
máslo na smažení
Na dohotovení:
ovoce podle chuti
jahodová zavařenina
rozpuštěná čokoláda
Postup:
Do mísy nalejte mléko. Přidejte vejce, cukr, špetku soli a prošlehejte. Pak po částech přidávejte mouku a šlehejte. Přidávejte, až vznikne hladké palačinkové těsto. Na pánvi na másle smažte tenké palačinky.
Poté je potřete zavařeninou, naplňte ovocem a přehněte. Nakonec přelejte rozpuštěnou čokoládou. K palačinkám můžete přidat ještě kopeček zakysané smetany nebo mascarpone.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 30 Kč
No tééda, to vypadá mega dobře! Palačinky mám ráda, a tyhle s čokoládou jsou určitě bomba. Zkusím, díky za recept.
Teda, tyhle palačinky vypadají fantasticky! Já si je často dělám po tréninku a plním je čerstvým banánem a tvarohem. Určitě zkusím s pohankovou moukou. Díky za tip!