Jemné palačinky plněné žloutkovým krémem s mascarpone a borůvkami chutnají božsky.
Suroviny na 12 kusů
Na těsto – 160 g hladké mouky – 3 vejce – 320 ml polotučného mléka – 40 g rozpuštěného másla – špetka soli – máslo na smažení
Na krém – 200 g mascarpone – 2 žloutky – 120 g zakysané smetany – 40 g moučkového cukru – 1 lžička citronové kůry – asi 500 g borůvek
Postup
1. Všechny suroviny na těsto vyšlehejte metličkou, až vznikne hladké řídké těsto, které nechte 30 minut odležet v lednici. Poté usmažte na másle palačinky.
2. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mascarpone, zakysanou smetanu a citronovou kůru a vše krátce prošlehejte.
3. Palačinky potřete krémem, navrch rozložte borůvky a zabalte. Před podáváním můžete pocukrovat moučkovým cukrem.