Trocha koňaku dospělým nikdy nezaškodí a palačinky se stanou okamžitě chuťově zajímavější.
Ingredience: 100 g hladké mouky, špetka soli, 2 vejce, 100 g hnědého cukru, 300 ml polotučného mléka
Na pomerančový karamel bude třeba: 100 g másla, 100 g hnědého cukru, 150 ml pomerančové šťávy, 2 lžičky pomerančové kůry, citronová kůra, 3 lžíce pomerančového likéru, 2 lžíce koňaku
Postup: Do mísy dáme mouku a přidáme sůl, cukr, vejce, trochu oleje a 2 lžíce mléka. Promícháme a pomalu přidáváme zbytek mléka, aby směs byla hladká. Rozehřejeme si pánev a lehce vymažeme olejem. Upečeme si palačinky.
V hluboké pánvi rozpustíme máslo s cukrem. V momentě, kdy cukr začne karamelizovat, přidáme pomerančovou šťávu a kůru. Necháme 4 minuty probublávat. Na závěr přilijeme alkohol a necháme chvilku vypařit. Do pánve s karamelem namáčíme palačinky..