Znáte „dutch baby“? Jde o palačinku, která se peče zásadně v troubě a díky našlehanému těstu se nádherně nafoukne!
Ingredience na 2 porce:
● 2 lžíce másla
● 3 vejce
● 115 g hladké mouky
● 200 ml mléka
● moučkový cukr
● 2 lžičky vanilkového extraktu
● špetka soli
● javorový sirup
● čerstvé ovoce dle chuti
Postup:
Troubu si předehřejte na 200 0C. Do mísy vložte vejce, mouku, mléko, cukr, vanilkový extrakt a špetku soli. Vše promixujte na hladké těsto. Do trouby vložte pánev standardní velikosti a přidejte 2 lžíce másla.
Počkejte, až se máslo rozpustí, a pánev se nahřeje. Poté do ní vlijte těsto, vraťte do trouby a pečte zhruba 20 min. Okraje palačinky se hodně zvednou, vylezou až třeba 10–15 cm nad pánev, takže je to i skvělá podívaná!
Hotovou palačinku pocukrujte a ozdobte tím, co máte rádi. Třeba čerstvým ovocem, tvarohem, marmeládou nebo javorovým sirupem.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 14 Kč
Wow, tak tenhle recept je něco nového pro mě. A navíc vypadá, že to není složitý. Už se těšim, až to vyzkoušim a pochlubim se fotkou!
Musim přiznat, že ten recept zní fakt skvěle. Už vidim, jak krásně se palačinka nafoukne a jak voní vanilka. Určitě to udělám na víkend!
Miluju palačinky, ale tuhle v troubě jsem ještě nezkoušela. Zní to jako záživna výzva. Jenom abych se trefila s těma vejci a moukou, haha.
Dutch baby je naprosto skvělá pochoutka! Zajímavé, že jí nedáváte kvasnice, a přesto se takhle nádherně nafoukne. Určitě ji zkusím připravit doma.