Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
2 kuřecí prsa nakrájená na kousky
2 cibule nakrájené na plátky
1 stroužek česneku
1 červená paprika nakrájená na proužky
140 g salámu chorizo
1 lžička kurkumy
špetka šafránu
1 lžička sladké papriky
300 g kulatozrnné rýže
850 ml kuřecího vývaru
sůl
lžíce hladkolisté petržele

Postup:
Ve velké, hluboké pánvi rozpalte 1 lžíci kvalitního olivového oleje. Osmažte na něm zprudka kousky kuřecího masa, až se zatáhnou a zhnědnou. Vyndejte je a zatím odložte stranou.
Snižte plamen, vsypte plátky cibule a pozvolna je smažte asi 10 minut, až zesklovatí a zvláční. Přidejte rozdrcený česnek, 1 minutu promíchávejte, pak přidejte červenou papriku a chorizo a restujte dál, až uzenina pustí tuk.
Vmíchejte kurkumu, šafrán a papriku, pak vsypte rýži. Míchejte asi 2 minuty, aby se rýže obalila tukem a kořením, a pak přilijte vývar.
Uveďte do varu, vsypte osmažené kousky masa a na mírném ohni za občasného promíchání vařte asi 20 minut.
Dobře osolte a podávejte na nahřátých talířích. Před podáváním posypte nasekanou čerstvou petrželkou.
To je super kombinace chutí! Přidám to do svého seznamu receptů, díky!
Super, že jste sem dali postup! Už dlouho jsem chtěla zkusit nějaký nový recept, a tohle vypadá skvěle.
Paella je moje oblíbené jídlo, ale ještě jsem ji nezkoušela s chorizem. Těším se, až to vyzkouším.
Mňam, to vypadá fakt skvěle! Určitě to zkusím a díky, že jste se podělili o recept!