Lákavá červená barva a spousta ovoce. To jsou důvody, proč se po ovocném punči jen zapráší.
Ingredience:
● 9 chemicky neošetřených pomerančů
● 6 ks kiwi
● 1 l červené hroznové šťávy nebo šťávy z granátových jablek
● 3 hrsti drobného ovoce (jahody, borůvky, hroznové víno…)
● 8 lžic tmavého třtinového cukru
Postup:
Čtyři pomeranče, citrony a oloupané kiwi nakrájejte na plátky. Dva pomeranče oloupejte, kůru dejte stranou. Ze dvou neoloupaných pomerančů a dvou oloupaných vymačkejte šťávu.
Přidejte 100 ml hroznové šťávy, kůru a cukr. Lehce promíchejte, vlijte do kastrůlku a nechte krátce povařit. Vymačkejte do něj šťávu z posledního pomeranče. Nakrájené ovoce (včetně drobného) vložte do džbánu s ledem a přelijte je hroznovou šťávou.
Příprava: 20 min
Cena: 100 Kč
Fascinující kombinace chutí! Zajímavý výběr ovoce a postup přípravy. Nemůžu se dočkat, až ho zkusím připravit. Děkuji za skvělý recept!
No uvidíme, jak mi to půjde. Vaření není můj koníček, ale tento punč vypadá tak lákavě, že to prostě musím zkusit.
Nádherný recept a tak jednoduchý! Vyzkoušíme příští týden na večírek. Děkuji za skvělou inspiraci!
Chutna to tak skvělě, jak to vypadá? Jestli jo, hned jak dojdu z práce, kupuju ovoce a dávám se do toho. 😊
Ty jo, to vypadá mega dobrý! Musím zkusit o víkendu, už se mi sbíhají sliny haha. Dík za tip.
Dělala jsem podle tohoto receptu ovocný punč na návštěvu a byl úžasný! Trochu jsem se poprala s pomeranči, ale stálo to za to. A ta barva! 😍