Suroviny na 12 dílků:
75 g másla
40 g cukru
150 g polohrubé mouky
20 g strouhaného kokosu
2 vejce
65 g cukru
100 g škrobové moučky
3 lžíce jahodové marmelády
Na náplň:
750 g kompotové či mražené rebarbory
2 lžíce citronové šťávy
200 g cukru
8 plátků želatiny
400 g šlehačky
Na ozdobu:
200 g šlehačky
1 balíček ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr
100 g nasekaných vlašských ořechů
Postup:
Utřeme máslo s cukrem, přidáme mouku a strouhaný kokos a vypracujeme těsto. To namačkáme do formy a pečeme asi 10 minut. Troubu necháme zapnutou. Mezitím ušleháme vejce s cukrem a 2 lžícemi horké vody do pěny a přimícháme škrobovou moučku.
Vyjmeme korpus, potřeme ho marmeládou, na ni naneseme vaječný krém a pečeme dalších 12–15 minut. Pak dort definitivně z trouby vyndáme.
Rebarboru oloupeme, pokrájíme a vaříme asi 10 minut s citronovou šťávou a cukrem. Pak přimícháme připravenou želatinu a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku a lehce ji vmícháme do rebarborové hmoty.
Jakmile začne tuhnout rozetřeme ji na korpus a dort dáme na dvě hodiny chladit. Poté ještě nazdobíme šlehačkou a nasekanými vlašskými ořechy.