Božské na pohled a přitom snadné na přípravu. Nabídněte návštěvě vynikající zákusek.
Příprava: 35 minut
Náročnost: ***
Cena za kus: 10 Kč
Suroviny na 24 kusů
Na těsto
– 4 vejce
– 200 g polohrubé mouky
– ½ prášku do pečiva
– 200 g moučkového cukru
– 5 lžic oleje
– 5 lžic vody
Na náplň
– 400 g ostružin
– 1 vanilkový pudink
– 100 g krupicového cukru
– čokoládová pomazánka
Na krém
– 350 ml mléka
– 100 g krupicového cukru
– 1 vanilkový pudink
– 50 g másla
– 250 g měkkého tvarohu
– 250 ml šlehačky
Postup
1. Z bílků a lžíce cukru ušlehejte sníh. Cukr vyšlehejte se žloutky a vodou. Vmíchejte olej, mouku s práškem do pečiva a sníh. Pečte 10 minut při 180 ºC.
2. Ostružiny a cukr přiveďte k varu. Vmíchejte pudink a povařte. Z mléka, cukru a pudinku uvařte pudink. Vmíchejte máslo a po vychladnutí vyšlehejte se šlehačkou a tvarohem.
3. Rozkrojený korpus slepte pomazánkou, ovocnou směsí a krémem. Zbytek krému rozetřete po povrchu.