Malé košíčky plné sladkého krému a svěžího ovoce jsou efektním zákuskem na oslavách – potěší oko i chuťové buňky. Ovoce použijte kterékoli máte zrovna po ruce, čerstvé i kompotované.
Potřebujete:
✿ 210 g hladké mouky
✿ 30 g cukru moučka
✿ 100 g tuku
✿ 2 žloutky
✿ 1 vanilkový cukr
✿ kůru z 1/2 citronu
✿ různé ovoce
Krém:
✿ 350 ml mléka
✿ 1 vanilkový pudink
✿ 2 lžíce cukru krupice
✿ 1 vanilkový cukr
✿ 130 g másla
✿ 2 lžíce cukru moučky
1. Na vále zpracujte těsto z mouky, tuku, cukrů, žloutků a citronové kůry. Vytvarujte ho do válečku a nakrájejte na dílky, kterými plňte formičky na košíčky. Pečte v troubě při 150 °C asi 20 minut, vyklopte je z formiček a nechte vychladnout.
2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte pudink a nechte vychladnout. Vyšlehejte změklé máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem. Přidávejte pudink a prošlehejte.
3. Krém zdobicím sáčkem nastříkejte do košíčků. Nechte trochu ztuhnout, pak ozdobte čerstvým či kompotovaným ovocem, to větší nakrájejte na drobné kousky.
No páni, to vypadá luxusně! Ovocné košíčky jsou paráda na každou oslavu. Fakt super, že je to s čerstvým i kompotovaným ovocem, na tohle bych sama nepřišla.
Jsem ráda za recepty jako je tento, kde si můžu pohrat s tím, co doma zrovna mám. Těsto mi vždycky dělá starosti, ale snad tentokrát to půjde. Díky za návod!
Nadhera, musim vyzkoušet! Vždycky jsem se těchto věcí bála, ale tohle vypadá docela jednoduše. A s ovocem se to da pekne varirovat!
Skvělý článek o přípravě ovocných košíčků. Přesné množství ingrediencí a srozumitelný postup garance povedeného dezertu. Elegantní způsob, jak ozvláštnit rodinné oslavy či setkání s přáteli.
Krásný nápad a zřejmě i lahodná chuť. Těším se, až tyto košíčky vyzkouším připravit, fotograficky zdokumentuji proces a sdílím s přáteli. Dokonalá příležitost, jak upotřebit sezónní ovoce.
Ovocné košíčky vypadaj nejen chutně, ale i hezky na stole. Určitě vyzkouším, moje rodina má ráda sladký, hlavně když je to s ovocem. Recept se zdá byt jednoduchý, což oceňuju.