Budeme potřebovat:
ovoce
čokoládovou polevu
špejle
nůžky
celofán
stužku
provázek
Jak na to?
1. Vše vyskládáte na pracovní plochu. Ovoce nejdřív opláchněte, oloupejte a pak jej nakrájejte na různě velké kousky, popřípadě můžete využít i vykrajovátek.
2. Část ovoce namočte do čokoládové polevy (nejlépe banány, aby nečernaly). A můžete sladkost posypat kokosem nebo drcenými oříšky, než ta dobrá čokoláda zcela zaschne.
3. Ovocné kousky jsou nyní připravené k napichování na špejle. Buďte opatrní a špejli stlačte jen do půlky ovocného kousku. Jinak by vám ovoce mohlo sjet dolů.
4. Poslední fáze tvarování kytice. Špejle skládejte vedle sebe, tak, aby některé byly kratší, jiné zase delší a aby se barvy a ovoce vedle sebe hodily. Svažte provázkem, obalte do celofánu a převažte stužkou. Pak můžete tuto dobrotu darovat z lásky. Uvidíte, že to protějšek ocení.
Tip:
Kytice nemusí být jen z ovoce. Proti gustu žádný dišputát. Vyrobte si ji klidně ze zeleniny, uzenin nebo čokoládových bonbonů. Fantazii se meze nekladou.