Teplé jablko v kombinaci se studenou zmrzlinou je zážitek!
Ingredience:
2 větší jablka
40 g jemných ovesných vloček
30 g nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí
1 lžíce medu či javorového sirupu
1 lžička mleté skořice
1 lžíce rozpuštěného másla
kokosová nebo vanilková zmrzlina na podávání
Postup:
Jablka si oloupejte, rozkrojte na poloviny a vydlabejte jádřince. Na povrchu každé poloviny udělejte několik mělkých zářezů nožem, aby se jablko rovnoměrně propeklo.
V misce smíchejte vločky, nasekané nebo namleté ořechy, med, skořici a rozpuštěné máslo.
Směs navrstvěte na vydlabanou část jablek.
Jablka položte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný máslem a pečte při 180 °C asi 20 až 25 minut, dokud nezměknou a náplň nezezlátne.
Jablko naservírujte na talíř, přidejte na něj kopeček kokosové nebo vanilkové zmrzliny a ještě poprašte mletou skořicí.
Můžete dozdobit jedlými květy, barevným cukrovým sypáním či perníčky.