Zdravější varianta oblíbených vánočních perníčků. Mouku nahradí jemné ovesné vločky a klasický cukr vyměňte za hnědý kokosový. Budete překvapeni, jak skvěle chutná kombinace arašídového másla a perníkového koření.
Ingredience na 5 kusů
80g rozmixovaných ovesných vloček
2 lžíce super jemného arašídového másla BIG BOY
1 vajíčko
2 lžíce kokosového cukru
1 lžičku perníkového koření
1 lžičku kakaa
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 bílek na potření
Postup
Všechny ingredience smícháme a hněteme, dokud nevznikne dobře tvarovatelné těsto. Těsto dáme odležet do lednice na 10 minut. Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj perníčky. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 12 minut. Po upečení potřeme horké perníky rozšlehaným bílkem.