Ve Španělsku do ní dávají všechno, co dům dal, základem je ale vždycky čerstvá zelenina a červený vinný ocet.
Ingredience:
3 stroužky česneku
2 velké červené papriky
2 velká rajčata
½ větší salátové okurky nebo 1 menší okurka
1 lžíce červeného vinného octa
3 jarní cibulky
cukr
sůl, pepř
1 plechovka rajčatového pyré
Postup:
Na polévku si připravte jen mixér, žádný hrnec potřebovat nebudete.
Do většího a výkonného mixéru vhoďte na větší kusy nakrájená rajčata, papriky a okurku. Nahrubo rozmixujte.
Nyní do mixéru přidejte česnek, jarní cibulku, sůl, pepř a vinný ocet. Teď vše rozmixujte dohladka.
Nakonec do polévky přidejte rajčatové pyré, možná postačí jen půlka. Podle chuti přidejte cukr.
Náš tip:
Díky worcesterské omáčce bude polévka příjemně pikantní.