Pokud chcete ještě více zvýraznit jeho chuť, přidejte do něj červenou feferonku.
Ingredience:
● 1 kg hovězí kližky
● 2 cibule
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžíce pikantní mleté papriky
● 1 chilli paprička
● 1 lžička kmínu
● 2 lžíce rajčatového protlaku
● sůl
● pepř
● 500 ml vývaru
● 2 lžíce másla
● olej
Postup:
Na oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso, opečte a nechte ho zatáhnout. Vmíchejte obě papriky, kmín, protlak, papriku, promíchejte a zarestujte.
Pak do směsi přidejte nasekanou chilli papričku a přilijte vývar, tak, aby bylo maso jen ponořené. Mělo by se dusit, a ne vařit. Směs osolte, opepřete a pod pokličkou duste dvě hodinky. Podle potřeby dolijte v průběhu dušení vývar. Hotový guláš podávejte s knedlíkem nebo s noky.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 90 Kč
Už jsem to zkoušela a tenhle guláš je fakt mňamka. Né že by to bylo pro každýho, kdo nesnese pálivý, ale jinak super!
Musim říct, že kombinace sladký i pikantní papriky je super. Myslim, že tenhle guláš bude paráda na zahřátí v zimě.
Zkusila jsem přidat červenou feferonku a guláš měl skvělý říz! Určitě to doporučuji všem, kteří mají rádi pikantní jídla.
Tak tohle je přesně můj oblíbený recept! Červená feferonka dodá guláši nádhernou šmrncovní chuť.