Na bublaninu můžete zkusit i jiné alternativy mouky. Zkuste nakombinovat klasickou se špaldovou nebo pohankovou, které mají příjemnou oříškovou chuť.
Ingredience: na 1 kulatou formu
● 250 g polohrubé mouky
● 130 g moučkového cukru
● 5 vajec
● 1 lžička prášku do pečiva
● 1 lžička mleté skořice
● 1 lžička nastrouhané citronové kůry
● 50 g rozpuštěného másla ● miska ostružin
Na drobenku:
● 30 g hrubé mouky
● 30 g krupicového cukru
● 30 g másla
Postup:
Suroviny na drobenku promíchejte, aby vznikla drobivá směs, a dejte ji do lednice. Do mísy vyklepněte žloutky, přidejte cukr, citronovou kůru a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu. Přidejte mouku s práškem do pečiva, skořici a rozpuštěné vlažné máslo.
Důkladně prošlehejte a pak postupně opatrně zapracujte do těsta tuhý sníh z bílků. Formu vyložte pečicím papírem a navrch dejte ostružiny a pak drobenku. Bublaninu pečte 30 až 35 minut v troubě předehřáté na 180 0C.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 8 Kč