Vypadá to jako guláš, ale klasický guláš to rozhodně není.
Suroviny:
1 kg hovězí kýty
4 lžíce rostlinného oleje
300 ml kokosového mléka
500 ml hovězího vývaru
Na marinádu:
1 lžíce sušeného koriandru
1 lžíce římského kmínu
2 čerstvé chilli papričky
2 stroužky česneku
3 lžíce pálivé mleté papriky
1 lžíce cukru
3 lžíce vody
sůl, pepř
Postup:
Všechny suroviny na marinádu vhoďte do mixéru a rozmixujte. Nakrájené maso do ní poté naložte.
V hrnci si rozpalte olej a přidejte na něj maso, dochuťte a duste 5 minut.
Přidejte kokosové mléko a následně vývar. Přiveďte k varu a vařte přibližně jednu hodinu.
Zhruba v polovině vaření přidejte do směsi ještě trochu čerstvé nakrájené chilli papričky.
15 minut před koncem přilijte ještě trochu vývaru. Servírujte s rýží či bramborami.
Tip pro lepší chuť
Nezaměnitelnou chuť dodají pokrmu dvě špetky muškátového oříšiku a jedna kostička nastrouhané kvalitní hořké čokolády.