Vepřová žebírka jsou hitem českých hospod. Upečte si taková, po kterých si olíznete všech deset.
Suroviny na 4 porce
– 6 lžic kečupu – 5 stroužků česneku – 2 lžíce dijonské hořčice – 1 lžíce worcesterské omáčky – 1 lžíce oleje – špetka mletého chilli koření – mletý černý pepř, sůl – 12 kusů vepřových žebírek – sádlo na vymazání plechu
Postup
1. V misce rozmíchejte kečup se všemi stroužky prolisovaného česneku. Do směsi vmíchejte dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku a olej. Přidejte chilli koření a podle chuti osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.
2. Vepřová žebírka osolte a ze všech stran potřete marinádou. Vyskládejte je vedle sebe na vymazaný plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 ºC asi na 50 minut. Přibližně v polovině pečení je obraťte a znovu potřete marinádou.
3. Podávejte ihned po upečení. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.