Gulášová polévka skvěle zahřeje a je sytá, takže nahradí i plnohodnotné jídlo.
Potřebujete:
✿ 300 g hovězí kližky
✿ 1 červenou papriku
✿ 4 brambory
✿ 2 lžíce sádla
✿ 1 mrkev
✿ 1 lžíci hladké mouky
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1,5 l vývaru
✿ 2 bobkové listy
✿ sůl, pepř
✿ kmín
✿ 2 lžičku sladké papriky
✿ 1 lžičku ostré papriky
✿ čerstvou petrželku
1. Maso nakrájejte na kostky. V hrnci rozpusťte sádlo a zpěňte na něm cibuli. Když začíná zlátnout, přidejte nadrobno nakrájený česnek, po minutě maso a zprudka orestujte, aby se zatáhlo.
2. Přidejte koření, nechte zpěnit, přidejte mouku zamíchejte a zalijte vývarem. Osolte, přiveďte k varu a pak přiklopte poklicí, stáhněte plamen a vařte cca 40 minut, až je maso skoro měkké.
3. Mrkev a nakrájejte na kolečka, papriku a brambory na kostky. Všechnu zeleninu přidejte do hrnce a vařte asi 20 minut. Porce ozdobte čerstvou petrželkou.