Jiří Štěpnička si před třiceti lety koupil kuchařku originálních čínských receptů a vaří podle ní kung pao dodnes.
Ingredience:
600g kuřecích stehenních řízků, 4 sušené červené chilli papriček, můžete dát méně či více podle pálivosti, 125ml pražených nesolených arašídů, 3 až 5 cm čerstvého zázvoru, podle tloušťky, 2 až 3 stroužky česneku, oloupaného a na jemné plátky nakrájeného
Marináda: 1 bílek, 1 větší lžička kukuřičného škrobu, 1 lžíce sójové omáčky
Omáčka: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce čínského rýžového vína nebo japonského anebo suchého sherry vína, 1 lžička cukru, 1 lžička jablečného nebo vinného octa, 1 lžíce škrobu, 4 lžíce kuřecího vývaru, 1 lžíce sezamového oleje arašídový olej na smažení
Postup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do mísy, přidáme sójovou omáčku, škrob, mírně našlehaný bílek a vše dobře promícháme a necháme 30 minut marinovat.V misce smícháme všechny ingredience na omáčku a necháme propojit chutě.
Přidáme papričky. Oloupeme zázvor a česnek a obě suroviny nakrájíme na tenké plátky. Osmažíme maso. Osmažíme chilli papričky,přidáme zázvor, kuře a za stálého míchání přidáme omáčku.