Kedgeree (čtěte ketrý) skvěle chutná zatepla i zastudena a klidně ho můžete servírovat i ke snídani.
Ingredience:
200 g uzené makrely
200 g vařené rýže
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
2 ks jarní cibulky
olivový olej
2 lžičky kari koření
100 g mraženého hrášku
4 vejce uvařené natvrdo
čerstvý koriandr
sůl, pepř
Postup:
Uzenou rybu zalijte 150 ml vody. Přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Rybu z vody vyjměte, svlékněte ji z kůže a zbavte ji kostí. Jarní cibulku si nakrájejte na kolečka, česnek na plátky. V pánvi si rozpalte olej a obojí zprudka orestujte. Přidejte kari.
Pak vše zakápněte šťávou z půlky citronu. Přidejte hrášek a rýži, promíchejte a ještě chvíli restujte. Pokrm dochuťte solí, pepřem a ozdobte nasekaným koriandrem. Přejeme vám dobrou chuť.
Náš tip:
Na pokrm se hodí i uzená treska nebo hejk. Seženete je v supermarketu.